+45 32 59 86 31 kontor@landsbyskolen.dk

Elev på Landsbyskolen

Tanker fra nogle gamle elever på Landsbyskolen.

For tre år siden forlod vi Landsbyskolen, en skole der var blevet som vores andet hjem. Det er lige meget, om du så går der i 10 år eller 3 år, så vil Landsbyskolen altid være en del af dit hjerte. På denne skole er der plads til alle, og lærerne er der altid til at tage hånd om en. På skolen har vi fået skabt en masse minder lige fra starten af, og vi har været ude og opleve dele af verden sammen. Vi har set hinanden fra vores bedste og værste sider – og har fået skabt venner for livet.

Lærerne var altid meget engagerede i deres undervisning af os. Selvom undervisningen både kunne være udfordrende og til tider svær, har den givet os en masse erfaringer og hjulpet os meget videre ud i livet.

Den gode undervisning og de mange erfaringer kan vi ikke takke andre end måske verdens bedste lærere for. Stig, ham som altid havde en meget højlydt og lærerig undervisning. Med et klap i ryggen og opmuntrende ord vidste vi altid, at han holdt modet oppe for os alle
sammen. Lotte, vores alles mor nummer 2, som tog os under sine vinger og støttede os til hver en tid. Torben, der altid kunne få eleverne med på et grin, hvor undervisningen både var morsom og belærende. Peters glæde for idræt gjorde det at have ham meget sjovere, han kom altid med et kæmpe smil. Stine, der i engelskundervisningen med sine falske tænder og indiske accent, gjorde timerne mere levende, men samtidig var Stine en meget dygtig lærer, der var
skyld i vores flotte resultater. Christina, hendes altid gode råd, og selvom man ikke var en af hendes elever, kunne hun få os til at føle, at man var.

Alt i alt har årene på Landsbyskolen været de mest lærerige, sjove og fantastiske år. Det har været en uforglemmelig rejse, vi vil tage med os over alt.

Malou og Berinda

Jeg hedder Victoria Saugsted. Jeg er 21 år. Jeg har gået på Landsbyskolen fra 5.- 9. klasse og gik ud i 2017. For mig har Landsbyskolen givet mig en helt masse med i min baggage. Jeg har lært alt om det perfekte fællesskab. For det er der på Landsbyskolen. Fordi der er så få elever – snakker alle med alle. Det er uanset klassetrin og alder. Man finder ud af hvordan man fælles skaber et godt miljø for hinanden.

En af de ting jeg har fået aller mest ud af på skolen, var måden undervisningen fungerede på. Alle i klassen bliver hørt og hjulpet, uanset niveau. Der bliver virkelig holdt øje og sat fokus på folk, der har lidt sværere ved tingene. Det er helt fantastisk. Det er ikke mange andre steder, at der er plads eller tid til at tage få ud fra en time og give dem ekstra undervisning, hvis der er udfordringer.

Den største gave ved skolen er lærerne. Landsbyskolen har de mest passionerede og inspirerende lærere. Det er så skønt at opleve nogle, der går så meget op i en og hepper 110% på deres elever. Det er jeg meget taknemmelige for.
Det er noget man godt kan savne videre ude i livet. Det er heller ikke mange steder, man stadig snakker med sine gamle lærere eller bliver inviteret med i teateret, hvis der er billetter tilovers. Jeg er så heldig at have en lillesøster, der stadig går på skolen, så jeg har altid en god undskyldning for at komme og sige hej.

Tak for nogle helt fantastiske år på Landsbyskolen, jeg sætter enormt pris på hvad I har gjort for mig og rigtig mange andre.

Victoria Saugsted

Tidligere elev på Landsbyskolen

Hej alle sammen, jeg hedder Victor, og jeg gik på Landsbyskolen i 10 år af mit liv, og hvad har de 10 år så givet mig? For det første en masse gode venner, som jeg stadig har kontakt til, men samtidigt har skolen også givet et godt fagligt grundlag for mig, jeg går nemlig i 10. klasse på en efterskole, og fagligt er jeg over de andre elever, fordi Landsbyskolen har givet så meget.

I min klasse var vi 13 elever, da vi gik ud, og det lyder måske som om det ikke er nok til at have en klasse, men det var det, vi var sammen om tingene, vi blev nødt til at være sammen, og det, at der ikke var mange i min klasse er jeg glad for både tryghedsmæssigt og på faglig vis. Tryghed, fordi det er ligesom en lille vennegruppe, og selv om man er i en klasse med 17 elever, så er man stadig tætte.
Fagligt, fordi når der er 13 eller 16 elever, som læreren skal hjælpe, så får man mere tid til at få hjælp.

Og så er der lærerne; dem som hjælper, når man er ved at gå ned
med stress på grund af prøverne, dem der trøster de små, når de har brug for det, dem der altid er der for én.
Torben, som altid er klar på at grine sammen med en.
Stig, som altid hopper og springer af glæde, når man får fotosyntesen skrevet rigtigt ned.
Christina, som altid prøver at få en til at spille håndbold, selv om man ikke kan kaste en bold, selv hvis det gjaldt ens liv.
Peter, som altid løber 5 omgange, selv om han har smadret knæ og ikke må.
Tina, som altid er klar, hvis nu man mangler en til at spille på klaver.
Kasper, som altid er klar på et spil bordtennis, eller to.
Søs, som altid er klar til at sidde ned med te og snakke.
Lotte, som altid vil kæmpe så hårdt hun kan for sine elever, ligegyldigt hvad konsekvenserne end måtte være.

Det var 10 fantastiske år på Landsbyskolen. Man skal huske, at det ikke kun er andres job at gøre de 10 år fantastiske, man skal selv være med til at gøre Landsbyskolen ”et rart sted at lære”. 

Victor

Elevrådet

Her på Landsbyskolen har elever altid adgang til deres lærere ved problemer eller nye idéer. Men for at lære eleverne om demokrati og fællesskab har vi naturligvis også et elevråd, hvor emner kan diskuteres i et større forum.

Efter et obligatorisk valg i klasserne kan et nyt elevråd mødes efter sommerferien. Alle klasser kan stille med to repræsentanter – ofte fra 2. klasse. Alle bliver hørt på møderne – både store og små, og nogle gange tager vi ting op på skolens mandagssamling, hvor elevrådsrepræsentanterne har mulighed for at fortælle om deres arbejde og ønsker. Vi begynder året med at lave en prioriteret liste over de emner, som eleverne gerne vil have, vi skal arbejde med. Det kan være emner som fx ønsker til nye tiltag på legepladsen og regler. I løbet af året får vi flere punkter på og tager ansvar for flere opgaver. Det er også i elevrådet, at eleverne har mulighed for sammen at evaluere skolens temauge og give feedback til lærergruppen. Elevrådet har det seneste år fået ros for:

  1. at elevrådet stod for et loppemarked til julefesten, hvor alle indtægter fra salget gik til SOS-Børnebyerne.
  2. at elevrådet stod for en sparekampagne på skolen, da prisen på el steg.
  3. at elevrådet kom med et forslag til nye tiltag på legepladsen, som vi gik videre med, og som vi fik hjælp til at få udført på forældrearbejdsdagen – især blev boldbanen en succes med nye sidelinjer og målfelter. Men også ophængene til løbehjul har vist sig at være en rigtig god idé.

Rigtig godt arbejde, elevrødder!

Kontakt til elevrådet kan ske til Lotte Stærmose

Er du nysgerrig hvad børnene laver i vores Temauger?

Læs børnenes egen avis, uglenyt her! 🦉